Пътуващите към Гърция могат да използват съседния граничен пункт "Илинден"

Блокада на граничния пункт "Кулата". Заради специализирана акция на ГДБОП и ДАНС беше спряна работата на митничари и граничари. 

Акцията започна в 19.15 часа и е под наблюдението на Специализираната прокуратура. До момента се знае, че са задържани 22 митнически служители, претърсени са 80 адреса с в Благоевград, Петрич и Сандански, Кюстендил, София, Кулата. 

 „Провежда се разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща се с корупционни престъпления, с участници митнически инспектори от Югозападна Митница. Извършени са 80 и повече претърсвания и обиски на лица, намиращите се на територията на изброените населени места и на служебните помещения на самия митнически пункт. Операцията се ръководи от двама прокурори на място, а следствените действия се извършват от ГДБОП и ДАНС“, коментира пред Агенция "Фокус" говорителят на главния прокурор  Румяна Арнаудова.

През пункта се пропускат само леките автомобили, а тежкотоварните камиони трябва да чакат края на акцията. 

От МВР напомнят, че пътуващите към Гърция могат да използват съседния граничен пункт "Илинден", както и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница: "Маказа", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.