Освен него, от партията си отива и шефът на Общинския съвет

Централното оперативно бюро на ДПС е решило да изключи от партията си кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмедов. Причината – съмнения, че парите, предоставени за възстановяване на селото след взрива на цистерни, не се харчат прозрачно.

По темата

"Tвърде много са сигналите от граждани на Хитрино, че възстановяването не върви прозрачно. Дори членовете на Oбществения съвет не знаят какво става там. Кметът се държи арогантно. Не дава информация на никого", коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев. 

Кметът на Хитрино, заяви че приема решението на ДПС, но не приема мотивите към него. "Няма как да приема основните мотиви да са непрозрачност в изхарчване на средствата за възстановяване на Хитрино", заяви Нуридин Исмаил.  

Кметът на Хитрино не коментира дали вече има оферти за политическа кариера в друга партийна централа. По-важно било Хитрино да се възстанови и следващата зима всички хора да са по домовете си.

И от Общественият съвет в Хитрино, който следи за разходването на средствата, опровергаха партийната централа на ДПС.  "Никой не е дошъл да се оплаква", коментира Ефраим Реджеб, който е част от Обществения съвет, но е и член на ДПС. 

В Хитрино темата с изключването на кмета от ДПС не беше сред коментираните. По-важно, за местните, бе продължаващите ремонти на покриви и къщи. 

4 МЕСЕЦА СЛЕД ВЗРИВА В ХИТРИНО: Следите от трагедията остават (ВИДЕО)

На 10 декември 2016 година влак дерайлира край гарата, последва експлозия, при която загинаха 8 души, а десетки бяха ранени. Селото беше евакуирано, а къщите около гарата бяха пометени от експлозията. 

НА КОСЪМ ОТ ХИТРИНО 2: Влакова цистерна дерайлира край варненско село (ВИДЕО)

Обвинени за инцидента са главният машинист Димитър Михнев и помощникът му Радослав Петков. 

Животните сред разрухата в Хитрино

Очаква се делото да влезе в съда в Шумен в средата на лятото. 

По темата работиха: Ина Гълъбова и Мартин Георгиев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.