В Щутгарт допусна загуба с 6:7(4), 3:6 от мощния поляк Йежи Янович

Григор Димитров започна по разочароващ начин своя сезон на тревни кортове. В първия си мач на тази настилка Димитров допусна загуба с 6:7(4), 3:6 от мощния поляк Йежи Янович в двубой от втория кръг на надпреварата в Щутгарт, предаде Gong.bg. Българинът почиваше в първия кръг като поставен под №2, но имаше малшанса в първия си мач да срещне съперник, чувстващ се перфектно на тази настилка.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

По темата

Янович бе загубил по драматичен начин от Григор по-рано през годината в първия мач на българина на турнира в София, но сега си върна по впечатляващ начин, в който на практика разиграванията бяха рядкост, а случващото се на корта до голяма степен зависеше от сервисите на двамата и реакцията във важните точки.

Мачът бе много равностоен и предложи типична за тревните кортове игра. В първия сет Григор имаше предимство като даде само една точка на съперника на свой сервис в целия сет. Янович обаче също се справяше и вкара сета в тайбрек. В него обаче полякът бе по-прецизен във важните точки, използва шансовете си и след 7:4 поведе в резултата. Втората част се развиваше по идентичен начин до 3:3 като посрещащите бяха спечелили едва по една точка на начален удар на съперника до този момент.

В седмия гейм обаче Григор достигна до първите шансове за пробив. Те бяха два при 15:40, а в последствие и още един. Българинът обаче не се възползва от ситуацията, а в следващия гейм на свой ред гигантът стигна до два шанса за пробив. Голямата разлика бе в това, че Янович се възползва моментално, поведе с 5:3, а след това бе перфектен на свой сервис, играейки за спечелване на мача.

ГРИГОР ДИМИТРОВ СЕ КЛАСИРА ЗА ТРЕТИЯ КРЪГ НА "РОЛАН ГАРОС" - ГАЛЕРИЯ

ГРИГОР ДИМИТРОВ И НИКОЛ ШЕРЦИНГЕР В СОФИЯ(ГАЛЕРИЯ)

ГРИГОР ДИМИТРОВ УЧИ НИКОЛ ШЕРЦИНГЕР ДА ИГРАЕ ТЕНИС(ГАЛЕРИЯ)

АЛИЗЕ ЛИМ - ТЯ ЛИ Е НОВОТО ГАДЖЕ НА ГРИШО? (ГАЛЕРИЯ)

Така Янович ще очаква на четвъртфиналите победителя от мача между Беноа Пер и Петер Гойовчик. Турнирът в Щутгарт пък остана без двамата си топ поставени, след като в сряда отпадна и №1 Роджър Федерер. Сега за Григор Димитров предстои пътуване към Лондон, където през следващата седмица той ще участва на турнира в Куинс, който спечели през 2014 година.

Информация: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.