Запознайте се с Нина и Динко - двама родители без дете

Нина и Динко са родители без дете. Нина ражда Мария в началото на 2013 година. Близки и приятели звънят с поздравления, а от болницата се обаждат на щастливия баща, за да му честитят дъщерята. Докато Динко стига до родилното, малката Мария се оказва мъртвородена.

По темата

През 2013 мъртвородените български бебета бяха равни пред българския закон с отрязани крайници, отстранени органи и прочее мъртва човешка плът.

Днес това вече не е така. Малката изгубена Мария и шепа ентусиасти се пребориха малките човечета, които не успяват да живеят, да умират достойно и в собствено гробче, да имат изписани имената си върху надробна плоча вместо безлични номера да свидетелстват, че някога е трябвало да ги има на света.

Това Ви разказахме в края на 2013 година. Тогава беше така. В хода на разследването се установи, че трупът на Мария не е там, където трябваше да е – в гробището за трупни отпадъци в Сливен.

Докъде стигна разследването на бургаската прокуратура, намери ли се Мария, жива или мъртва  репортажът на Елена Чопакова разказва.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.