Заплахата била обявена заради пиян мъж, казват очевидци

Полет на авиокомпания "България Чартър Ер" бе спрян на германското летище в Щутгарт, научи NOVA. Самолетът щял да отлети към Варна. 

Той кацна на летището във Варна в 17.20 ч. с повече от два часа закъснение. Пътниците на борда бяха 172-ма, повечето от които немски туристи. Сред тях имаше и руснаци и българи.

На един от гейтовете възникнал скандал между руснак на около 20 години и германец. Имало е размяна на сериозни заплахи, появила се и вероятността на самолета да има бомба.

Последвала евакуация, а машината е щателно претърсен с кучета. Хората разказват, че целият им багаж е бил проверен. Пътниците разказват още, че руснакът е заплашил германеца, че ще излети с този самолет, но няма да кацне. Руският гражданин е арестуван. 

"Всички пътници бяха свалени за повторна проверка минути след настаняването в самолета. Заплахата е от мъж във видимо пияно състояние, говорещ на руски език. Сцената се разигра на гейта за излитане пред очите на паспортния контрол", съобщи за NOVA зрителката Юлия Христова, която е била сред пътниците на самолета. 

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.