Случката се разиграла миналата седмица

Скандал, заради заплахи в парламента. Журналист твърди, че е заплашван от член на Съвета за електронни медии, след зададен въпрос по време на заседание на парламентарната комисия по културата.

Случката се разиграва миналата седмица, но за нея се разбра едва днес, след като беше разпространен аудио запис от разговора.

На записа се чува как Бетина Жотева, която е член на СЕМ, казва на журналистът Къдринка Къдринова:  „Много внимателно, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал”.

Острите думи идват, след като Жотева е попитана откъде знае, че външният ни министър Екатерина Захариева е "за" закриването на "Радио България".

Къдринка Къдринова пише в изданието на Съюза на българските журналисти и е от  част от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България. Тя твърди, че от достоверен източник знае, че Жотева е разговаряла за това с испаноезичен посланик.

Самата Бетина Жотева отрича това да се е случвало. „Нито Екатерина Захариева е говорила с мен по какъвто и да е било повод, нито аз съм говорила с нея за съдбата на "Радио България", нито съм се срещала с испаноезични посланици. Естествено, подскочих като ужилена до тавана. Това е една много долна инсинуация, изключително грозна”, коментира тя.

„Това не е по никакъв начин разпространение на фалшива информация, както се опитва да тълкува Бетина Жотева. Задала съм въпрос. Тя е тази, която може да опровергае, потвърди или коментира. Аз съм журналист, който може да пита всичко. Не виждам провокация”, заяви от своя страна Къдринка Къдринова.

Бетина Жотева обясни, че вече е подала жалба в прокуратурата. „Говорила съм с адвокати. Ще я съдя дълго и упорито”, категорична е тя.

Самата Къдринка Къдринова обаче не вижда как Бетина Жотева ще се аргументира пред съда. „Аз мисля, че свободата на медиите все още съществува в нашата страна.  Отправянето на заплахи при зададен въпрос е нарушение на основите на журналистическата етика особено от член на регулаторен орган”, коментира тя и обясни, че вече е сезирала за случая Етичната комисия на Съюза на българските журналисти.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.