За втори пореден път млади режисьори организират събитието, а NOVA е медиен партньор

Първото издание на КИНОlove миналата година събра 2000 души в 5 града, а това лято ще обиколи два пъти повече градове с нови заглавия. Тайните предварителни прожекции преминаха в София и Бургас, а тази вечер бяха и в гр. Плевен, където десетки млади хора се събраха в летния театър. Зрителите се насладиха най-добрите 7 български късометражни филма. 

Екипът от млади режисьори NO BLINK, който организира събитието КИНОlove, е подготвил на зрителите още по-вдъхновяващо кино приключение от миналата година. Те ще развият формата на събитията като съчетаят киното с други изкуства и ще предложат повече възможности за споделяне на любопитни кино истории, срещи на живо с български режисьори, оператори и актьори от селектираните прожекции.

Кои ще бъдат тези актьори, както и кои градове ще посети турнето КИНОlove, ще стане ясно на неговия старт - 3 юли във Фейсбук страницата на NO BLINK.

Каузата на КИНОlove e да популяризира българското късометражно кино и да го направи достъпно, гледано, преживяно и заобичано. Турнето иска да представи пред по-голяма аудитория кино истории, създадени от професионалисти.

NoBlink единствената платформа в България, която разпространява късометражно кино извън киносалоните, както и по развити онлайн канали. Публиката на КИНОlove следи с интерес, вълнува се, подкрепя българското кино изкуство. КИНОlove предлага среща на широката публика с българското кино и българските актьори на живо, провокиране обикновено преживяване на историята от всеки филм, създава общност от ценители и фенове на българското късо кино в различни градове в страната.

Турнето се осъществява с медийната подкрепа на NOVA.