Какво се случва с българските медици 10 г. по-късно?

„Кристияна Вълчева заминава за Либия 1991 година. Стремежът й към един по-добър материален живот я води, като българин класик, да потърси по-добър живот в Либия, където тогава се търсеха медицински кадри. Никога не е работила с другите от групата. Нейно познанство с много високопоставен либиец белязва нейния живот”. Това разказа в предаването „Комбина” журналистът Миролюба Бенатова, която прави поредица за  българските медици 10 години след края на СПИН процеса в Либия.

По темата

Третата част от поредицата е за Кристияна Вълчева.

„Едно от нещата, които съм запомнила от нея още покрай книгата, е: „Всичко е поправимо, докато си жив”. Колкото и да е клише – то е така. Най-лесно е да се откажеш”, коментира Миролюба Бенатова.

Кристияна Вълчева заминава за Либия малко след като е набила сина си, че е изял единия от двата налични домата в къщата. Както казва тя: „Пари имаше, но нямаше какво да се купи”.

Кристияна Вълчева е „онази с червената коса”, „организаторката на масовото заразяване със СПИН на либийчета, по поръчка на МОСАД”, фаталната жена в групата на медиците.

Кое нейно познанство се оказва фатално за 9 години от живота ѝ? Искрен разговор за цената на това да се чувстваш добре в едно тоталитарно общество. И нека, който е безгрешен, пръв да хвърли камъка.

Историята на Кристияна Вълчева гледайте във видеото.

А следващата седмица в „Миролюба Бенатова представя” в предаването „Комбина" гледайте д-р Здравко Георгиев.

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.