Водещата признава, че коварната болест погубва баба ѝ, баща ѝ и други нейни близки

Водещата на „Съдебен спор” Нана Гладуиш отново се изправя лице в лице с коварната болест рак на гърдата, която веднъж вече пребори. 

По темата

„Вече близо месец съм в очакване на резултатите от различни изследвания. Надявам се съвсем скоро да започна лечение”, заявява Нана в интервю за вестник „168 часа”.

„Готова съм на всичко, за да се справя с рака на гърдата за втори път. Не съм самонадеян човек, за да кажа, че ще успея, но си позволявам да вярвам”, продължава водещата.

Пред изданието Гладуиш призна, че ѝ трябват няколко дни, в които да организира точните си стъпки относно своето лечение, без да губи време. Освен това обяснява, че посвещава своята борба на двама души - баща си Стефан Стефанов-Хари, капитан далечно плаване, който умира от рак на белите дробове, както и на нейната близка приятелка Марияна Низамова-Маня.

Нана определено познава добре най-големия си враг, който я разделя и с други нейни близки. Баба ѝ си отива от рак на яйчниците, а неин братовчед не успява да се пребори с неходжкинов лимфом.

Още първия път, след като Нана чува жестоката диагноза, си казва, че няма друг избор, освен да се опълчи с всички сили. Нана преминава със стоицизъм и през кошмара на химиотерапията, която при нея протича изключително тежко. Изтърпява всичко и дори смята, че подобно преживяване прави човек още по-силен. Плътно до нея по време на това изпитание е и съпругът ѝ Джонатан Гладуиш.

Въпреки факта, че се научава да цени всяка своя минута и всяка усмивка, която среща, сега ѝ се налага отново да приеме с високо вдигната глава този "горчив подарък" от съдбата. Тя е категорична, че има хиляди хубави причини, за които си струва да живее и да се бори с всички сили. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.