В МВР заседава Щабът за защита при бедствия

След големите жеги тази вечер идват бури. Жълт код за светкавици и вероятност от градушка е обявен в Северозападна България. Синоптиците предупреждават и за поройни валежи, възможни са и наводнения. 

По темата

Заради очакванията градушки и наводнения в сградата на МВР се проведе заседание на Щаба за защита при бедствия. "Дирекцията за борба с градушките е в готовност, всичко е под контрол, опитаме се да не се случи това, което се е случвало преди това", заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев. 

"Проверили сме всички системи - големи и малки язовири, министрите докладваха, държим връзка, всички са на телефоните", каза още министър Радев.

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил също при утежняване на обстановката поради метеорологични условия да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки.

В заседанието на Щаба участваха министри и представители от Министерството на земеделието, МО,  МРРБ, МОСВ и проф. Брънзов, директорът на НИМХ към БАН, както и главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.