Нещата намирисват на конфликт между институциите, коментира той

"Нещата намирисват на конфликт между институциите, който, освен че е твърде подранил, е и много вреден и много опасен във времето преди и по време на българското председателство на ЕС", заяви в студиото на „Комбина” президентът на България за периода 2002-2012 г. Георги Първанов.

Той коментира факта, че преди дни депутатите създадоха временна комисия, която да проверява процедурата по избор на нов тип боен самолет за българската армия и в частност действията на президента Румен Радев.

„Аз мисля, че това е една измислена атака”, каза Първанов и уточни: „За мен това е една атака, която е лишена от основание”.

"Генерал Румен Радев отговори достойно и професионално по тази тема", смята Първанов. 

„Президентът не подлежи на парламентарен контрол, това е по-скоро някакъв морален импийчмънт, това е опит да се дискредитира президентът. Това е една твърде ранна атака. Остава президентът да отговори със серия от наложено вето на закони”, добави Първанов.

„На този етап това намирисва на зараждане на война между институциите. Твърде рано е да свалят Румен Радев. Аз не изключвам една такава хипотеза – може би някой мисли рано или късно да се стигне до варианта "избори 3 в 1" – местни избори, които ще са редовни, предсрочни парламентарни избори и предсрочни президентски избори и да се направи Големия шлем”, заяви Първанов. ​

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.