Инцидентът е станал в Трявна

Момченцето на година и два месеца падна тази сутрин от прозореца на втория етаж в жилището на семейството в Трявна. По-късно детето е издъхнало в габровската болница, каза шефката на стационара д-р Нели Савчева, цитирана от „24 часа”.

По темата

„За съжалението детето е починало минути след като е докарано, още в Спешното отделение, въпреки усилията на трима реаниматори. Екзистирало е по време на реанимационните мероприятия. То е било с комбинирана травма, несъвместима с живота. Тялото е предадено за аутопсия на патоанатомите, които ще установят точната причина за фаталния изход. Направили сме каквото трябва, но друг решава кой колко ще живее", казва още д-р Савчева.

Трагедията е станала около 08:00 часа в понеделник, докато родителите излезли да заведат по-голямото си дете на детска градина. Те оставили момченцето на грижите на близка роднина.

Според първоначалните данни детенцето било оставено на диван до отворен прозорец. Вероятно се е изправило и е полетяло от перваза на жилището, което се намира на втория етаж в жилищна сграда на улица „Ангел Кънчев” в Трявна. По случая е започнало досъдебно производство. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментар.