Момичетата първо разкриха своята версия за инцидента пред "Господари на ефира"

Нова версия за инцидента със съпругата и дъщерята на зам.-главния мюфтия. Момичетата, сочени за нападателки на двете жени, твърдят, че са били жертва на вербална и физическа агресия от страна на семейството на Бирали Бирали. За първи път те разказаха за случилото се пред "Господари на ефира".

Какво и как е станало?

Инцидентът стана на 27 юни на паркинга на столичен супермаркет. По информация на главното мюфтийство съпругата и дъщерите на зам.-главния мюфтия били нападнати от две тийнейджърки.

По темата

„Моето предложение, че са ги помислили за чужденци, жена ми носи забрадка, двете момичета не”, коментира зам.-главния мюфтия Бирали Бирали.

Момичетата, които по думите му, са нападнали семейството на Бирали, бяха арестувани на следващия ден. Те имат друга версия за инцидента, която разказаха пред „Господари на ефира”. По думите им тогава се намесил зам.-главния мюфтия.

„Държеше ме за ръцете и ме заплашваше. Това беше зам.-гланвия мюфтия, защото ми каза: „Ако докоснеш някой от семейството ми, лично ще се саморазправя с теб”, разказва едно от момичетата.

Родителите им отричат конфликта да има общо със забрадката.

„Те не са видели де факто жената със забрадката. Дъщерите са били агресивните и те са се подиграли на нашите дъщери”, обясни Юлия, майката на едно от момичетата.

„Това, което зная от децата е, че те са преминавали през паркинга на този хипермаркет, и преминавайки покрай някакво семейство, са чули обидни реплики относно техните дрехи и поведение”, разказа Веселин, родител на едно от момичетата.

„Дъщеря ми е била с къси панталонки, блуза и маратонки. А нейната приятелка е била с клин и с блуза”, обясни Юлия, родител на едно от момичетата.

Къде е истината е записано на охранителните камери на супермаркета. Но нито собствениците му, нито полицията разрешават да се излъчат. „Бирали Бирали е наясно, че има подкрепата на обществото, което го е издигнало, но иска по-големи слоеве на обществото да се възмутят от поведението на нашите дъщери и да се направи на жертва. Но аз се чудя друго – като свещеник да се опита да намери помирение между двете страни. Той явно отправя заплахи и въпреки че се прави на миротворец, той по този начин всява напрежение”, категоричен е Веселин, родител на едно от момичетата. 

Зам.-главният мюфтия отказа коментар и оставя случая на полицията. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.