Огънят беше овладян няколко часа, след като се разгоря

Огромен пожар на метри от бензиностанция. Огънят обхвана над три декара площ. Напълно изпепелен е склад за дрехи в село Казичене близо до София. Сигналът е подаден в 10.10 ч. тази сутрин. За щастие няма жертви и пострадали, но пожарът е за милиони. Изгорелият склад е собственост на фирма за дрехи втора употреба, една от най-големите у нас. 

Освен че е изгоряла стока за милиони левове, бизнесът им в момента е блокиран, защото пожарът погълна стоката, с която търгуват в интернет. 

Заради мащабите на пожара на място пристигна и вътрешният министър Валентин Радев

Сградата е частна. Има наематели. Надяваме се, че вътре не е имало никой, но и собствениците не могат да кажат”, каза Радев. Според него пожарът не е бил умишлен.

При огромния пожар имаше опасност и от взрив, защото огънят гори на метри от бензиностанция. Няколко часа, след като лумна, той беше овладян.  

Големият проблем при овладяването му се оказа лошото водоснабдяване. На място работеха осем екипа на пожарната. Заради сериозното обгазяване на място пристигнаха и служители на „Гражданска защита”, за да замерят показателите на въздуха. Те се оказаха в норма, информираха от МВР.

На място дойдоха и служители на компанията. Те не заподозряха умишлен палеж. Предстои разследване, за да се установят причините за пожара. След като той бъде окончателно потушен, на място ще има оглед.

Зрител на NOVA изпрати в рубриката ни "Моята новина" снимка на горящия склад, направена от АМ "Тракия".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.