Причината - все повече хора сигнализират

„Телефонните измами не се извършват от един човек или от една група хора, а от широк кръг. Сигналите водят към Ветово. В последните месеци имаме две акции и разплетохме цялата мрежа”, каза в предаването „Здравей, България” Младен Маринов, гл. секретар на МВР.

По темата

Относно информацията, че има полицейски чадър над „ало” измамниците Маринов заяви, че тече проверка в Русе, но нямат категорични данни техни служители да покровителстват този вид престъпления.

По думите му телефонните измами намаляват, защото все повече хора сигнализират за това. Съвместната работа на полицията и медиите също допринася за това.

Относно побоят над 18-годишно момче в Бяла, което няколко дни по-късно почина, главният секретар на МВР заяви, че няма друг участник в побоя.

"Абсолютно всички факти и обстоятелства са изяснени. Всички свидетели са разпитани през съдия. Ударът е нанесен от лицето, което е задържано", поясни Маринов. 

Той заяви, че желанието и стремежът им е дежурните части да бъдат сведени до минимум, а повече полицаи да работят на терен, както е например в Естония.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.