Направиха първа копка на трасето от "Овча купел" до "Горна баня"

Започна строителството на нова отсечка от столичното метро -  от квартал "Овча купел" до "Горна баня". Разширението на метрото по третия лъч ще позволи бързото превозване на 130 000 пътници на ден.

 Новата отсечка ще започва от улица "Житница" в "Красно село", ще минава през квартал "Овча купел" и ще стига до Околовръстното шосе, жп линията София-Перник и квартал "Горна баня". Там ще бъде изградена малка гара, от която ще се извършва връзка с влаковете.

"Очаквам след по-малко от две години и половина всички жители на тези квартали, които имат доста трудна транспортна свързаност,  да се възползват от най-удобния и екологичен транспорт", заяви днес столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ще бъде израден и етажен буферен паркинг. Новост е и, че всички спирки на метрото от третата линия ще бъдат със стъклени прегради.

Част от влакчетата от ново поколение ще работят без машинист. Прогнозното натоварване на всички 12 нови метростанции от третия лъч е 130 000 пътници. Срокът за пускане на метрото е 2019-та година.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.