Те са избягали веднага

Журналист от БНТ нападнат в центъра на София. Водещият на сутрешния блок на държавната телевизия Иво Никодимов беше пребит от трима души недалеч от Орлов мост.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Охранители нападнаха репортер и оператор на NOVA

Никодимов е нападнат в Борисовата градина в района на „Алея Яворов” - на около 200 метра от тролейбусна спирка. Извършителите - трима мъже са неизвестни. Иво Никодимов се придвижва сам до сградата на БНТ, а оттам е откаран във Военномедицинска академия.

След агресията в Борисовата градина: Обсъждат да има повече патрули

От МВР съобщиха, че нападателите са го удряли около минута. Те са избягали веднага. Макар че засега да са неизвестни, според полицията те са най-много на 25 години, а единият имал татуировка. 

Защо беше нападнат екипа на Нова в Самоков?

Състоянието на Иво Никодимов е стабилно, но той остава в болницата за наблюдение. Според лекарите от ВМА има риск някои от травмите да се усложнят. Има наранявания основно по лицето.

След инцидента Иво Никодимов написа във Facebook: „Благодаря за подкрепата Ви. С нея ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници. В сигурните ръце съм на лекарите от Военно медицинска академия”.

„Целият ресурс на Столичната дирекция на вътрешните работи е ангажиран с изясняването на случая около нападението на Иво Никодимов. В момента е заграден по-голям периметър на мястото, на което е станал инцидентът, търсят се следи и улики, за да се открият извършителите”, заяви. главният секретар на МВР Младен Маринов. 

„Няма данни да е получавал предварителни заплахи, а и той самият не свързва нападението със своята работа като журналист и не се сеща за някакъв конфликт, който да доведе до такава хулиганска проява. Всичко сочи, че агресията е непредизвикана, нямаме данни да е с цел грабеж. Работим по основната версия – хулигански подбуди и необоснована агресия”, поясни още Маринов.

Той допълни, че на този етап няма данни, за да се прави връзка между вчерашната агресия, проявена спрямо две столичанки в района на бул. “Драган Цанков“. Маринов увери, че полицията предприема всекидневно мерки срещу случаите на агресия.

Брифинг на МВР по повод нападението над журналиста Иво Никодимов:

Междувременно полицаи намериха улики в кошче за боклук на спирка близо до мястото на инцидента. 

Заради зачестилите случаи на агресия в София шефът на столичната полиция Ивайло Иванов събра всички началници на РПУ-та в града, за да набележат мерки. 

Репортери: Десислава Георгиева, Деница Суруджийска

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.