Вижте снимки на канадския премиер, Обама и Меркел в небрежно облекло

Снимката на президента Румен Радев, на която позира бос и по потник, продължава да вълнува социалните мрежи.

Някои го нарекоха "народен човек", други обвиниха ПР-а му, а експерти определиха снимката от двора на резиденцията като "отчайваща неподготвеност" и "поредна грешка".

Сайтът Vesti потърси какви снимки публикуват световни държавни лидери  и се оказа, че едни от тях спазват правила в публичната си комуникация, дори когато работят не толкова стриктно по протокола. Други позволяват снимки от почивки и лични моменти да стигнат до медиите.

Докато беше действащ президент през 2013 г., от екипа на Барак Обама пуснаха публично негови фотоси от Овалния кабинет. На тях той води разговори на живо и по телефона за важни държавни дела, докато е стъпил върху президентското бюро.

Снимки с него, които не са били част от протокола, са ставали публични. Например, когато Обама е с бански на ежегодната семейна почивка по коледните празници в Хавай.

Американският президент Доналд Тръмп е от лидерите, които обичат публичните изяви. Все пак той е бил част от едно и две известни риалити програми. Откакто застана начело на САЩ обаче снимките с него се публикуват от екипа му, макар че често опозиционните американски медии пускат фотоси, които се опитват да го дискредитират.

Много критики Тръмп понесе след визитата си в Саудитска Арабия заради танц със саби, в който участва.

При държавния глава на Русия Владимир Путин няма снимка от изява, която да не е одобрена от екипа му. Едни от най-популярните негови фотоси са от риболов в Сибир през 2013 г., на които е съблечен гол до кръста. Демонстрацията на мъжественост най-вероятно е част от създаването му на образа на силен държавник.

Гол до кръста се е появявал и канадският премиер Джъстин Трюдо. Снимки от периода му на боксьор преди да поеме поста през 2015 г. станаха популярни в интернет. Вече като политик в „Туитър“ негов съпартиец пусна снимка от 2013 г., на която той е застанал на ръце върху маса в заседателна зала. В абсолютно същата поза е заснет и баща му Пиер през 1970 г., когато също е премиер на Канада.

Германският канцлер Ангела Меркел е сред световните лидери, които трудно излизат извън протокола. Дори когато тази година беше заснета как пие бира, докато обсъжда бъдещето на Европа, тя пак беше облечена строго - в костюм.

Със сигурност фотоси на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, които не са одобрени от него, няма как да бъдат публични. Най-често той е сниман как проверява армията на страната си, но през 2015 г. е сниман при посещение на новооткрито сиропиталище, облечен изцяло в бели дрехи.

Новият френски президент Еманюел Макрон също е от лидерите, които предпочитат публичния им образ да се оформя от екипа им. Сред популярните негови снимки е как той кара колело, за да отиде да гласува на парламентарните избори миналия месец в Льо Туке.

Източник: Vesti.bg

​За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.