"Това е физиологическа потребност на моето дете", оправда се тя

Дъщерята на киргизстанския президент Алия Шагиева предизвика скандал със снимки, на които кърми малкото си бебе. На фотосите, публикувани през април, тя е по бельо, но потребителите в социалните мрежи се възпротивиха този интимен момент между майката и бебето да става достояние на целия свят.

"Ще храня детето си винаги - на всяко място и по всяко време, когато е гладно", коментира тогава Алия Шагиева. А мненията на хората бяха разнопосочни - от "Това е неморално и срамно!" до хвалби. Въпреки многобройната подкрепа, младата майка бе принудена да свали снимката от социалните мрежи. 

Месеци по-късно Агия даде ексклузивно интервю за Би Би Си, в което оправдава постъпката си и обвинява обществото за сексуализирането на женското тяло. 

„Моето тяло не е вулгарно, то изпълнява своите физиологически свойства. Това, че храня бебето си, не е пошло, не е вулгарно. Този акт е следствие на нашето природно начало. Кърменето е физиологическа потребност на моето дете. То има нужда да се храни. Не съм смятала, че моите снимки могат да обидят някого. Просто бях открита в този толкова вълнуващ за мен момент”, споделя в интервюто Алия Шагиева. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.