Бразилецът ще играе във френския „Пари Сен Жермен”

Най-големият трансфер в историята футбола е на път да стане факт. „Пари Сен Жермен” ще купи бразилския нападател Неймар за рекордна сума.

222 милиона евро. Тази космическа цена са готови да платят ПСЖ за 25 - годишния нападател Неймар. За трансфера се спекулираше от седмици, но днес за първи път от клуба признаха официално за неговите намерения.

Очаква се Неймар да стане най-скъпо платения футболист в света. Вероятно договорът ще е за шест години, а 25-годишният нападател ще получава внушителните 550 000 евро на седмица.

По темата

Досега най-скъпият трансфер беше на Пол Погба, който премина от „Ювентус” в „Манчестър Юнайтед” за 105 милиона евро. „Реал Мадрид” пък плати над 100 милиона, за да привлече Гарет Бейл от „Тотнъм”.  

Следващият в досегашната класация е Кристиано Роналдо, чийто трансфер от „Манчестър Юнайтед” към „Реал Мадрид” струваше 94 милиона евро.

А днес Неймар е на път да постави абсолютния рекорд. Ако преди три години „Барселона” плати за него 86 милиона евро, за да го привлече от „Сантос”, то днес цената на бразилеца е достига космическите 222 млн. евро.

И докато феновете на „Барса” наричат футболиста враг и продажник, по-изобретателните се впуснаха в изчисления какво може да се купи с толкова пари. Едно от най-вкусните предложения е с тази сума цялата територия на Барселона да се покрие изцяло със спагети.

Повече по темата гледайте утре в „Здравей, България”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.