60- годишна жена загина пред очите на внучето си

Видеозапис разкрива фрапиращи нарушения по време на смъртоносна катастрофа на магистрала „Хемус”. 60-годишна жена загина пред очите на внучето си, удряйки се в камион на фирма за пътна поддръжка, паркиран в най-бързата лента. Кой ще носи отговорност за инцидента?

Словенец почина след катастрофа на магистрала "Хемус"

Малко преди смъртоносната катастрофа на АМ „Хемус”, шофьор успява да заснеме как се работи във високоскоростната лента. Ясно се вижда, че движението не е отбито, няма предупредителни табели, няма и конуси. Видеозаписът е заснет само 20 минути преди катастрофата.

Спират ли камиони на поддържаща фирма без сигнализация на АМ „Хемус”?

Проверяваме дали има работници по поддръжката на магистралата и какви мерки за безопасност са взели. На метри от мястото на инцидента друг автомобил на фирмата, която поддържа магистрала „Хемус”, прави ремонт. Този път обаче те са обезопасили района, като са сложили информационна табела и конуси.

Работниците твърдят, че всяка сутрин получават инструктаж за мерките за безопасност. Твърдят и че ги спазват стриктно.

Такси се обърна по таван в София (СНИМКА)

От„Пътна инфраструктура“ обясниха за NOVA, че обезопасяването на ремонтните дейности са описани в специална наредба и отговорността е на фирмите изпълнители, с които има договор агенцията. Според въпросната наредба, когато се работи в скоростната лента, задължително трябва на минимум 600 метра да има табела, още една на 300 метра, след това светеща табела, кола с предупредителни светлини и конуси през 10 метра до ремонтиращия автомобил.

Според близките на загиналата жена, които идват на място веднага след инцидента, нищо от това не е било изпълнено.

По случая се води досъдебно производство, което трябва да установи има ли нарушения и дали ще бъдат повдигнати обвинения.

Репортер: Нивелина Няголова

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.