Името му е Петър Попов, по прякор Папиша

Полицията в цялата страна е на крак след бягството на мъж с 18-годишна присъда от затвора в Стара Загора. Беглецът е 53-годишният Петър Попов по прякор Папиша. Избягал е само година и девет месеца преди да бъде освободен. През последните години е бил на облекчен режим за добро поведение. 

Затворник кара кола със синя лампа и блъсна човек

Петър Попов е с дълго криминално досие. Излежава присъда в старозагорския затвор заради извършването на серия въоръжени грабежи. За примерно поведение през последните години бил на облекчен режим. Работил като магазинер в сграда, която се намира непосредствено до администрацията на старозагорския затвор.

От администрацията на затвора не можели да си обяснят поведението на Петър, а прокуратурата се самосезирала по случая.

Петър Попов ограбвал таксиметрови шофьори и задигал автомобилите им край междуселски пътища. Последният случай е край хасковското село Корен.

Практика е затворници да се назначават за шофьори

В къщата на Петър Попов в хасковското село Славяново вече не живее никой. До скоро там е идва синът му, сега обаче и той е зад решетките. В селото всички знаят кой е Папиша, но никой не си спомня нещо лошо за него.  

Попов е обявен за общодържавно издирване. При залавянето му го чакат минимум 3 години удължаване на присъдата. Започнали са разпити на цялата затворническа администрация.

Репортери: Георги Манев, Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.