Те са криминално проявени и осъждани за престъпления от този вид

Двама телефонни измамници от Ветово са в ареста за 72 часа след специализирана полицейска операция в Ямболско и Русенско. 

Екип на Новините на NOVA се внедри в щабквартира на “ало” мафията в Румъния

По темата

В ямболския квартал „Граф Игнатиев“ са задържани „мулетата“ - 51-годишен мъж и 36-годишна жена от Варна. Те са хванати в момента, в който са прибирали пари от телефонна измама.

Минути преди това възрастна жена, която вярвала, че помага за задържане на измамници,  е хвърлила през терасата на жилището си две чанти, съдържащи общо около 2600 лева в различна валута.

Разследване на NOVA: Черен пазар на СИМ карти

Мало по-късно са задържани и двамата извършители на измамата - двама мъже на 44 и 26 години от град Ветово. Те са криминално проявени и осъждани за престъпления от този вид.

По същата схема „мулетата“ са прибрали 500 лева от измама в друг областен град. Двамата мъже от Ветово са задържани за 72 часа и вече са с повдигнати обвинения.

ПРЕД КАМЕРАТА НА NOVA: Среднощен екшън и арести в меката на „ало” мафията

От МВР призовават всички граждани: В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които Ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не предоставяйте лични данни на свои близки по телефона! Не предприемайте даване на пари на непознати, представящи се за посредници или доверени лица, защото това е сигурен знак за измама!  При подобни случаи, опитайте веднага да се свържете с близките си, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото Районно управление на МВР. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.