Това откриха учени от Еврейския университет в Ерусалим

Учени от Еврейския университет в Ерусалим откриха, че тайната на щастието е човек да изразява емоциите си, дори те да са негативни, информира в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. 

Докато някои може да си мислят, че щастието е баланс между удоволствието и избягването на болката, според новото изследване хората може да бъдат още по-щастливи, ако изживеят емоциите си, включително негативните усещания.

Защо норвежците са най-щастливите хора на света? (ВИДЕО)

"Щастието се крие в преживявания, които са значими и стойностни, включително емоции, които вие смятате, че са правилните за определен момент", каза ръководителят на проучването доктор Мая Тамир.

Мъж разплака от щастие приятелката си (ВИДЕО)

Специалистите проучиха чувствата, които носят щастие на 2324 студенти от осем държави - САЩ, Бразилия, Китай, Германия, Гана, Израел, Полша и Сингапур. Всеки от участниците беше попитан за емоциите, които е искал да има и онези, които действително е преживял в живота си.

Резултатите показват, че мнозинството запитани искат да изпитват повече приятни емоции. Изненадващо обаче 11% от участниците са искали да изпитват по-малко любов и съчувствие, а 10% - повече яд и омраза в ежедневието си.

Цвети Пиронкова с молба към слънцето (СНИМКА)

"Например, някой, който не изпитва гняв, когато чете за насилие върху дете, може да си мисли, че трябва да е по-ядосан, отколкото е в момента. Или жена, която иска да напусне партньора си насилник, но няма волята да го направи, може да е по-щастлива, ако го обича по-малко", обясни доктор Тамир.

Представителите на различни култури, които изживяват повече от емоциите, за които копнеят, имат по-висока удовлетвореност от живота и по-малко симптоми на депресия. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.