Спекулациите по темата са опит за отклоняване на вниманието от корупционните скандали, смятат от партията

По темата

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган никога не е бил консултант по проекта "Цанков камък". Това гласи официалната позиция на партията. А спекулациите по темата били опит за отклоняване на общественото внимание от корупционните скандали и управленската безпомощност и некомпетентност, които белязали първите 100 дни на правителството.

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че завежда съдебни дела срещу премиера Бойко Борисов и всички от ГЕРБ, които са обвързали името й с проекта "Цанков камък". 

"В последните дни министър-председателят Борисов и депутати от ГЕРБ, в опити да заглушат корупционни скандали в управлението на суджука, твърдят, че проектът "Цанков камък" е стартирал, докато съм била зам.-министър и, че съм обвързана с него. И двете са лъжа.

Проектът стартира в правителството на Симеон Сакскобурготски през 2001 г. и нямам никакво отношение към него, дори и като зам.-министър в друго правителство от 2005 до 2007 г. Личните нападки към мен нямат никакво значение, но имат значение членовете и симпатизантите на БСП и онези 1 милион българи, които ни подкрепиха на изборите", се казва в официална позиция, разпространена от партията. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.