Премиерът коментира проверките по заведенията по Черноморието

По темата

„Говорих с Валери Симеонов. За едно от заведенията има около 10, за другото около 20 жалби. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23:00 ч. Така че той действа в рамките на правомощията си”. Така премиерът Бойко Борисов коментира напрежението в „Слънчев бряг”.

AКЦИЯ "ТИШИНА" ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ПРОДЪЛЖАВА (ВИДЕО)

В сряда служители на заведения в курорта блокираха улици и поискаха помощ от премиера Борисов заради среднощните проверки на вицепремиера Валери Симеонов.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: ДИСЦИПЛИНИРАЩИЯТ ЕФЕКТ ОТ АКЦИЯ "ТИШИНА" Е НАЛИЦЕ

„Ако трябва дебат по темата, той трябва да се пренесе в парламента, там да се чуят всички „за“ и „против“ и народните представители да решат дали да има промени”, заяви още Борисов.

Борисов коментира и случая с мъжа, който беше разпитан във ГДБОп заради пост във Facebook:

ЗАРАДИ СТАТУС ВЪВ FACEBOOK: СТОЛИЧАНИН - ИЗВИКАН НА РАЗПИТ В ГДБОП

„Чух се с него по телефона, за да му кажа, че нито знам, нито ме интересува, нито бих позволил на някого такова нещо. Той се извини, че е писал такива неща. Човешки глави не се режат така лесно. Но това е демокрацията – да си пише кой каквото иска. Мисля, че се разбрахме и то много ведро и добре… Беше много сърдечен разговор… Аз, както виждате, като стане проблем, като съм виновен се извинявам, като не съм – пак се извинявам, само да не се хаби обществена енергия по тема, която изобщо не съществува“, каза Борисов.

БОРИСОВ СЕ ИЗВИНИЛ НА МЪЖА, ВИКАН В ГДБОП СЛЕД ПОСТ ВЪВ FACEBOOK

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.