Ремонтните дейности ще се преместят в южното платно

В неделя, 20 август, ще пуснем движението по северното платно на бул. „Цариградско шосе“ при Орлов мост ( в посока Ректората) и ремонтните дейности ще се преместят в южното платно( в посока Плиска), съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

КАДРИ ОТ ДРОН: Задръствания заради затварянето на „Орлов мост”

"От 12 август до днес беше извършено цялостно фрезоване, поставяне на стоманена мрежа за допълнително заздравяване на настилката и е положен основния слой асфалт. Вече започва полагане на износващия пласт асфалт – първо по пътното платно за директно движение, а в петък 0 по лентата за десен завой към бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“. Технологията на работа изисква горещото асфалтово покритие да изстине 48 часа, за да се стегне и заздрави, след което движението ще бъде възстановено", обясни Фандъкова.

Нови тапи заради ремонта на "Цариградско шосе" в София (ВИДЕО)

При ремонта на южното пътно платно на бул. “Цариградско шосе“ ще се извърши и текущ ремонт на участък от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ между Орлов мост и бул. “Гурко“. "При благоприятни метеорологични условия работата по двата булеварда се очаква да приключи за 7 дни", обеща столичният кмет. 

Линейките се забавят с до 10 минути заради ремонтите в София (ВИДЕО)

Цялостният ремонт на Орлов мост започна на 12 август, а заради него бяха променени маршрутите на някои линии на градския транспорт. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.