На финала той победи Ник Кириос

Триумф за Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист спечели най-голямата титла в кариерата си. В Синсинати, САЩ, той надделя над австралиеца Ник Кирьос и така се върна в топ 10 на най-добрите тенисисти в света. Първата ни ракета няма нито един загубен сет през целия турнир. Досега Гришо има шест спечелени турнира, но нито един от толкова висока категория. 

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ И НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

"Не знам какво да кажа, благодаря ви за подкрепата, този турнир е един от любимите ми", сподели Григор Димитров след победата. 

С купата в ръце, най-добрият ни тенисист благодари и на български на сънародниците ни, дошли да гледат мача на живо.

„Чувството да спечелиш е прекрасно. Това е стъпка напред за мен, трябва да задържа това ниво и да продължа да работя здраво, както досега”, каза още Гришо. 

Гришо на български в Синсинати: Благодаря ви! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Специалистите са единодушни - прякорът Baby Fed е на път остане в историята, тъй като играта на Григор Димитров вече е абсолютно зряла.

Победата като своя приемат и десетките наши сънародници по трибуните в Синсинати. 

Победата е толкова важна за Григор Димитров, защото турнирът в Синсинати е част от US Оpen сериите и на практика е генерална репетиция преди последния за годината турнир от големия шлем - откритото първенство на Съединените щати.

С победата си Григор се завърна отново в топ 10 на най-добрите тенисисти. В топ 5 са Рафаел Надал, Роджър Федерер, Стан Вавринка и Новак Джокович, а Гришо зае 9-ата позиция.

2017-а като цяло се оказа изключително силна за Григор. От началото на годината досега той грабна цели три титли - тази в Бризбейн, в София и в Синсинати. Толкова титли спечели и в най-силната си година досега – 2014-а.

Сега погледите на всички са насочени към следващото голямо предизвикателство - откритото първенство на Съединените щати в Ню Йорк следващия понеделник.

Вижте още: 

Перфектен Григор на исторически финал в Синсинати! (ВИДЕО+СНИМКИ)

НАЙ-СЕТНЕ: Дел Потро на колене пред Григор (ВИДЕО)

Гришо: До края на сезона се надявам да играя по-добре (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор и Никол влюбени на плажа (СНИМКИ)

Никол Шерцингер отново показа секси форми (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.