Той изпрати отворено писмо до медиите

В отворено писмо до медиите Делян Пеевски заяви, че никога не е имал нищо общо с дружества от военната индустрия

По темата

Той направи това изявления във връзка с появилите се през последните седмици публикации в медиите, че името му е свързано с предприятия от военно-промишления комплекс, включително с „Дунарит“ и „Емко“.

„Никога не съм посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай или където и да е другаде и не съм предлагал „автомати или снаряди“ или каквато и да е друга военна продукция. Опитите за създаване на изцяло фалшиви „новини“, свързани с името ми, предварително са обречени на пълен неуспех”, заяви Пеевски. 

„Същевременно съм наясно, че намесването ми в подобни нелепи сценарии, очевидно е продиктувано от стремежа за отклоняване на вниманието на обществото от неправомерните цели на група от лица, действията, на които са чест обект на разследвания в медиите, в които имам собственост – включително разследвания и публикации във връзка с източването на КТБ и продължаващото разграбване на активите, придобити с пари на вложителите в нея. Явно медийното осветяване на тази група от лица и на действия им провокира съчиняването от тяхна страна на всякакви лъжи по мой адрес. В този смисъл желанието на същите лица да прикрият извършеното от тях разграбване, чрез тиражирането на подобни абсурдни твърдения по мой адрес, няма да успее”, пише още Делян Пеевски.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.