Полицията конфискува 65 килограма от наркотика

Полицията в испанския град Виго разби най-голямото скривалище на хероин в страната. При операцията "Тирабусон" бяха иззети 65 килограма хероин, което е рекорд за последните няколко години.

По случая са арестувани 11 души. При задържането им са конфискувани още 60 000 евро, 15 мобилни телефона и четири автомобила, между които и камиона, в който била скрита дрогата, информира lavozdegalicia.es

В бандата са участвали петима испанци, петима българи и един португалец. Дрогата, която идвала от България, се разпространявала чрез наркоканалите в областта Галисия, а след това била прехвърляна към останалата част на Испания и Португалия. 

Полицията тръгнала по следите на нарко групата още през 2016 година, когато тя се опитала да вкара в Испания огромно количество наркотични вещества от Южна Америка. 

Испанците и португалецът били отговорни за получаването на хероина и последващата му доставка на територията на страната, като взимали жилища под наем, в които да крият стоката и автомобили, с които да я транспортират. Групата избрала търговски кораб в градчето Калдас де Рейс, където в камион с ремарке криела доставения хероин. Оттам дрогата била местена в по-сигурни скривалища, за да не се набива на очи. 

Двама от българите отговаряли за шофирането на камиона, в който се транспортирал наркотикът, а останалите трима осигурявали сигурността по време на пътя. 

Редактор: Анелия Тодорова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.