Унищожена е продукция на стойност 400 хиляди лева

Голям пожар избухна в столичния квартал "Враждебна" в четвъртък по обяд. Огънят е обхванал склад на ул. "Челопешко шосе", съобщават от МВР. 

Пожарът в близост до софийското летище унищожи напълно хале за производство на пушки за пейнтбол, 2 микробуса, 3 леки автомобила, техника и офис оборудване. Изгоряла е продукция на стойност 400 хиляди лева. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

До основи е изгорял склад за еърсофт оръжия, предназначени за износ в чужбина. Унищожената продукция е за около 400 000 лева. На място е имало трима работници, които са успели да излязат навреме. Няма пострадали.

Огънят лумва малко след 12 часа на обяд. Димитър и Ивайло се оказват на сантиметри от пламъците.

„Изведнъж се чу само бум и пламна цялата стена. Оттам започна да се пренася към шкафовете. Стелажите почнаха да горят”, разказа Димитър Алексиев, работник в склада.

За броени минути, складът за производство на еърсофт пушки, е изпепелен до основи.

„На нулата сме. Продукция, която трябваше да изпращаме към клиенти в чужбина, всичко изгоря. Щетите са за стотици хиляди”, оплака се Владимир Пеев, наемател на склада.

Предполага се, че огънят е тръгнал от хале, пълно с топлоизолация за камиони.

Въздухът в района не е замърсен, увериха от общината. За момента пожарът е локализиран. Изпепеленият склад е застрахован.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.