Следващата му цел е Европейското първенство в Шотландия

Исторически успех за българския плувец - Антъни Иванов. Той грабна бронза от Световното първенство за юноши в Индианаполис в дисциплината 200 метра бътерфлай. 

Плувец остана на старта в знак на почит към жертвите в Барселона (ВИДЕО)

"Усещането е супер, изпълнихме целта, за която бяхме дошли в Индианаполис с треньора ми и много се радвам, че успях да взема първия медал за мъже от такъв форум", заяви Антъни Иванов пред NOVA часове, след като се сдоби с медал. 

"Следващата ми цел е Европейското първенство за мъже в Шотландия, надявам се и от там да си тръгна с медал", сподели още той. 

Отличието на 18-годишния състезател от Велико Търново е особено ценно, защото това е първият път, в който българин печели отличие от световно първенство по плуване за мъже или юноши.

До момента само Таня Богомилова е печелила медали за България от световно първенство. Тя завоюва сребро и бронз в Мадрид през 1986 г.  

Тя печели и златото на 100 метра бруст на Олимпийските игри в Сеул през 1988 година.  Тогава страната ни си тръгва с пълен комплект олимпийски медали – среброто и бронзът дължим на Антоанета Френкева.

Мъж плува всеки ден до работа, за да избегне трафика (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.