Детето искало да разгледа боен пистолет

6-годишно дете застреля неволно възрастен. Нелепият инцидент станал по време на рождения ден на детето в пазарджишкото село Виноградец.  

Тийнейджър простреля друго момче с въздушна пушка

Инцидентът е станал в ресторант. Компанията празнувала шестия рожден ден на момчето с много алкохол. В даден момент чичото на детето вади пистолета си - боен, законно притежаван. 

Мъж простреля дете в корема с въздушна пушка

Събралите се около масата започнали да си го подават един на друг. Така оръжието се озовало в ръцете на детето. Заредено и необезопасено. Изстрелът, който последвал, се оказва фатален за 47-годишния собственик на ресторанта.

Димитър Тонкев е син на застреляния от 6-годишното дете собственик на заведението. Научил от сестра си, която станала свидетел на трагедията. 

ЗАРАДИ СТРЕЛБА С ВЪЗДУШНА ПУШКА: 9-годишно дете - прието по спешност в болница

„Бях в Пазарджик. Дойдох за 10-12 мин.”, разказа Димитър пред камерата на NOVA.  

Той не вярва, че 6-годишно дете може да дръпне спусъка.

„С 43-и калибър ще отидете на 2 метра. Това е дете на 6 години. Спусъкът му е затегнат”, заявява Димитър. Смята, че се прикрива собственикът на оръжието.

Собственикът на оръжието е и чичо на момчето. Лазар Влайков е председател на общинския съвет в Септември и партиен член. Той е бил задържан още вчера. Домът му е във Виноградец.

Хората, живеещи близо до заведението, чули стрелбата снощи. Чул я и дядо Иван. Но не излязъл.

На празненството имало и заря. Но възрастния мъж твърди, че не бърка фойерверките с изстрелите, които били няколко.

„Поне 3 пъти”, твърди възрастният мъж.

От полицията в Пазарджик са категорични, че става дума за нещастен случай.  Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Свидетелите са категорични, кой е стрелецът. Но заради възрастта му няма да носи наказателна отговорност. 

Баща простреля сина си по невнимание

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.