"В бъдеще няма да бъде повишен социалният статус на военнослужещите", каза още Румен Радев

„Когато болният си скъса диагнозата, това не му помага да оздравее”. Така президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев коментира приетия в сряда от правителството редактиран доклад за състоянието на отбраната през 2016 година. Държавният глава беше категоричен, че докладът на служебния военен министър, отчитащ, че Българската армия е само частично боеспособна, е реалистичен, съобщи Dariknews.bg.

"Мисля, че докладът на служебното правителство беше реалистичен. Този в момента предлага да лекуваме армията със самовнушение. Говорим за реалната обстановка и моментното състояние. Как може да се движим напред, ако не знаем какво е реалното ни състояние", попита Радев.

"Темповете, с които се решават проблемите на Въоръжените сили, отношението към сферата на отбраната открояват няколко тенденции. На първо място ясно е че в обозримо бъдеще няма да бъде решен основният проблем – недокомплектът в състава на Българската армия, особено на офицерския състав", добави още държавният глава.

Президентът свиква заседание на КСНС

"В бъдеще няма да бъде повишен социалният статус на военнослужещите и на цивилните служители", каза още президентът. 

Радев: Шипка е свято място, което ни обединява като народ (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.