На границата с Гърция и Турция трафикът е интензивен

По темата

На граничния пункт „Малко Търново” се е образувала колона от автомобили. По информация на турските гранични власти причината е засилен трафик от българска страна в посока Турция, който надвишава капацитета на пункта.

Властите уведомяват, че се извършва оптимизиране на организацията и работата на граничния пункт с оглед по-бързото преминаване на натрупалите се автомобили, съобщават от МВнР.

Засиленият трафик по граничните пунктове се наблюдава често в неработни дни и официални празници, припомнят от консулството.

Очаква се в следобедните часове трафикът да се обърне в посока от Турция към България. Граничните власти уверяват, че имат готовност да пропускат автомобилите за оптимално кратко време.

На ГКПП „Капитан Андреево” има образувала се колона от около 5 км от товарни автомобили на изхода. На ГКПП „Лесово” има колона от около 2 км от товарни автомобили на изхода, информират от МВР.

На българо-гръцката граница на пунктовете „Капитан Петко Войвода”, „Кулата” и „Маказа” има интензивен трафик на изход. На българо-сръбската граница на ГКПП „Калотина” трафикът е интензивен на изход.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.