Искането е от партията на европейските социалисти

Партията на европейските социалисти в Европейския парламент иска пълно разследване на разкритията за Азърбейджанската перачница. В канала са замесени европейски банки, политици и отговорни лица, между които е българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие и съпруг на Ирина Бокова Калин Митрев.

Владислав Горанов: Правим проверка по случая със съпруга на Ирина Бокова

Социал-демократите в Европарламента внасят искане за пълно парламентарно разследване, така както се разнищва скандалът, извстен като “Панама пейпърс”.

Замесен ли е мъжът на Ирина Бокова в схема за милиарди? (ВИДЕО)

“Европейците очакват банките и лицата, замесени в Азърбейджанската перачница, да понесат отговорност. Партията на социалистите и демократите ще настоява за бързо проучване и изслушване на представителите на банките и замесените политици, пред учредения вече комитет за разследване на скандала с Досиетата от Панама”, се казва в съобщенито на политическата формация.

Калин Митрев: Целят да компрометират мен и Ирина Бокова

Координаторът на комитета за разследване на Панамския скандал в Европарламента Питър Саймън допълни, че Европарламентът “няма да толерира злоупотреби и пране на пари и ще работи за прокарването на безкомпромисни правила срещу такива измами и укриване на данъци”.

Съпругът на Бокова - намесен в разследване за пране на пари

“Панама пейпърс” е най-големият финасов скандал за миналата година. Комитетът за разследване в ЕП разнищва Панмския скандал, в който са замесени световни лидери и много страни. През май тази година на изслушване пред Комитета бе привикан председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, за да даде разяснеия за участието на родната му страна Люксембург в Панамската схема, докато той е бил прмиер и финасов министър.

Кореспондент: Антоанета Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.