Вижте за какво не се разбраха двете групи

Поредна серия конфликти заради парк „Бедечка" в Стара Загора. Собственици на имоти и природозащитници влязоха в остър сблъсък, а участниците в скандала разпространиха видеозапис.

Размяната на реплики става при поредната акция на сдружението „Запазете Бедечка“. Членовете му са поели ангажимент да поддържат територията, която според тях трябва да е парк.

85% от гласувалите в референдума искат „Бедечка” да е парк

„Това, което правим, е единствено подрязване на тревите, почистване на бордюрчетата и варосване на част от тях, така че малко по-приветливо да изглеждат. Защото мястото е занемарено от много години. Неочаквано бяхме посетени от една голяма група от собствениците, които казаха: „Този мост е наш, вие нямате право нищо да правите” И стана скандал”, разказва Живка Александрова, член на сдружението.

Те обаче твърдят, че почиствали моста, защото той бил общинска собственост.

В ЗАЩИТА НА "БЕДЕЧКА": Палатков лагер пред общината в Стара Загора (ВИДЕО)

Върху строителството в „Бедечка” е наложен пълен строителен мораториум, но собственици на имоти водят непрестанни съдебни дела за законно притежаваните от тях имоти.

А референдумът за бъдещето на парка се провали заради малкото отишли до урните.

От общината поеха ангажимент да обезвъзмездят собствениците на имоти, за да може да се изгради парк в част от територията.

Репортер: Георги Манев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.