Това заяви Александър Гауланд, който е кандидат за канцлер на партията

Дясната популистка партия „Алтернатива за Германия“ (АГ) засили своята реторика срещу исляма и имиграцията в последната седмица преди парламентарните избори в Германия на 24 септември. Според високопоставен представител на политическата сила мюсюлманската религия „няма място в Германия“ и допълни, че нейната „политическа доктрина не е съвместима с една свободна държава“, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

„Ислямистката реторика, насилие и тероризъм имат своите корени в Корана и в ученията на исляма“, заяви пред репортери заместник-председателят на „Алтернатива за Германия“ Александър Гауланд, който е и кандидат за канцлер на партията.

Германската полиция задържа камион с 51 мигранти

Нападките срещу исляма идват на фона на нови социологически проучвания, които показват увеличаване на преднината на партията, превръщайки я в потенциална трета политическа сила в страната. Според данните „Алтернатива за Германия“ може да получи между 10 и 12 процента подкрепа на парламентарните избори, като преди това социолозите й даваха между 8 и 10 процента.

В същото време фаворитите от обединението на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) отбелязват спад с 2% до 36%. Това се доближава до най-слабите им изборни резултати от 1998 г., когато Социалдемократическата партия начело с Герхард Шрьодер ги победи.

Германия и Австрия са "против" бързо разширяване на Шенгенското пространство

Въпреки представянето си, консерваторите на Меркел остават далеч преди втората Социалдемократическата партия, която се очаква на изборите да получи около 23%.

Според тенденциите на проучванията „Алтернатива за Германия“ не само че ще стане първата крайнодясна партия в Бундестага от края на Втората световна война през 1945 г., но в зависимост от това каква ще бъде управляващата коалиция, може да застане начело на опозицията.

В момента представители на „Алтернатива за Германия“ има в 13 от 16-те местни парламента в Германия. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.