Защо нова пътна настилка се маха малко след като е положена?

Ремонт на ремонта. Нов асфалт беше изкъртен и наново положен, след като се оказа, че бил некачествен. Как работи Столичната община и защо се стига до такива парадокси? 

Още през юли ви показахме в какво море се е превърнал булевардът. Извикахме районната кметица и тя да нагази в калта. И тя да вкуси от проблемите на хората. Обеща нов асфалт. Не е търсела и общината. Чак след като пуснаха движението по бул. „Шипченски проход” след 2 месеца ремонт, се оказа, че лабораторните тестове сочели, че асфалтът не ставал. 

Глобяват фирмата, която ремонтира „Шипченски проход” в София

„Това не е безумие. Това е ежедневие в София! Така е, когато не се вземат никакви мерки! Така е, когато общината вместо да се ангажира в ролята си на взискател, оправдава безумията и безчинствата на фирмите”, на мнение е Гергин Борисов от „Спаси София”. 

"Спаси София" сигнализира постоянно за нередностите в столицата, заради които гражданите търпят загуби. А кметът отсече глоба за 130 000 лева на съгрешилата фирма. 

Ще има ли кой да реди паветата на бул. "Дондуков" в София?

Относно контрола на Столичната община. Наскоро отремеонтирана улица „Александър Фон Хумболт” може да видите, че старият асфалт си стои по улицата. Фирмата дори не си го е изчистила. Не са премахнати и налепените по дърветата съобщения за ремонта. Така, според гражданите, докато чиновниците жонглират с парите от данъците ни, ние продължаваме да газим в дупки и некачествени ремонти. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.