Той ще посети мястото на инцидента в сряда

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми стрелбата в Лас Вегас и я определи като "абсолютно зло", без да спомене групировката ИДИЛ, поела отговорността за нападението, съобщи Франс прес.

"Снощи един човек откри огън по голяма група хора по време на кънтри концерт в Лас Вегас. Той уби брутално над 50 души и деянието му представлява абсолютното зло", заяви президентът на САЩ.

Тръмп съобщи, че ще посети Лас Вегас в сряда.

Стрелба на концерт в Лас Вегас, поне 50 убити, стрелецът се самоуби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Държавният глава похвали усилията на полицията, която откри за минути нападателя на 32-ия етаж на хотел и щурмува стаята му. "Скоростта, с която действаха, е смайваща и предотврати загубата на още човешки животи", подчерта Тръмп.

"Откриването на стрелеца толкова бързо след първите изстреляни куршуми е нещо, за което ще бъдем винаги признателни. Това показва какво е истинският професионализъм", добави президентът.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Тръмп е разпоредил знамената в Белия дом и над американските правителствени учреждения в страната и зад граница да бъдат спуснати наполовина заради трагедията в Лас Вегас.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ пък съобщи, че няма конкретни достоверни заплахи срещу други обществени места в страната.

Припомняме, че най-малко 50 души са убити, а повече от 200 са ранени при стрелба на кънтри концерт в Лас Вегас.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.