Кога Виетнамските общежития ще останат в историята?

За десети път жителите на столичния ж.к. „Красна поляна” се събраха на протест и блокираха път в квартала. Кога ще бъде решен въпросът с Виетнамските общежития - незаконното гето в квартала?

Първият протест за събарянето на гетото бе проведен през февруари 2016 година. Част от блок 10 в квартал „Красна поляна” вече е съборен, но хората отново протестират.

Изведоха пет семейства от Виетнамските общежития (ВИДЕО)

„Отново сме тук, защото искаме решение на Столичния общински съвет с крайна дата 2019 година за премахване на целия комплекс Виетнамски общежития. Защото сме свидетели на девалвацията на обещанията на кмета на София Йорданка Фандъкова, която по време на срещите при омбудсманът Мая Манолова ни обеща, че до края на годината ще паднат три блока – 10-и и още два други блока. Виждаме, че 10-и блок е съборен наполовина”, заяви един от протестиращите и прогнозира, че въпросните три блока ще останат несъборени до пролетта на следващата година.

Извеждат още некоректни наематели от Виетнамските общежития

Затова протестиращите са твърдо решени - всеки вторник в 19 часа те ще блокират бул. „Никола Мушанов”, докато няма решение на СОС за събаряне на Виетнамските общежития.

„Във Виетнамските общежития бяха общо 12 блока. Това е третият блок, който събаряме. Остават още 9 блока с настанени семейства в тях”, заяви Иван Чакъров, кмет на район „Красна поляна”.

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.