Разбирателството обаче не е за сметка на корупционни сделки

Премиер и президент си протегнаха ръце, но с уговорка от Румен Радев, че разбирателството не може да е за сметка на корупционни сделки. В отговор от ГЕРБ обещаха да изчистят редиците си от роднински назначения, но отказаха да освободят Делян Добрев от депутатското място.

В наши дни сватбите объркаха политиката и кой на кого е кум стана с обществено значение именно заради Добрев. Той нагази в дълбоки води с опозицията. Според премиера с оставката си постъпил достойно. 

По темата

"Когато капе живо месо от нас, от най-доброто което имаме, партията се съпротивлява”, заяви Бойко Борисов.

"Оставките досега бяха авариен изход, който не работи. Трябва да има пълно разследване”, заяви от своя страна Румен Радев.

Премиерът е решен – който има роднини в институциите – да разчисти. Даде пример с депутата от ГЕРБ Александър Ненков, защото съпругата му работи в "Булгартрансгаз".

За кмета на Хасково нямало спор - трябвали нови местни избори.

"Избран съм от гражданите на Хасково. Нямам намерение да бягам от отговорност”, заяви Добри Беливанов.

„Дори нахалството на кмета да не си отива заедно с Делян Добрев не го разбирам”, заяви Борисов.

Той даде и друг пример – финансовият министър уволнил жена си от собственото си министерство. Борисов също така уточни, че с президента си говорят хармонично.

„Оценявам, че Борисов поддържа диалога и подаде ръка над масата, която аз приемам, но партията продължава да си държи ръцете под масата и да води война”, заяви Румен Радев.

Със самия Радев толкова се разбирали, че в деня, когато президентът каза, че поиска ли ГЕРБ битка ще я има, Борисов му се обадил по телефона. До последно разчитал президентът да избере мира.

Двамата в крайна сметка се разбраха и дори комбинираха полетите на властта - Борисов от Евксиноград да предаде самолета на Радев към Полша.

Следващата среща на двамата първи е в понеделник – на Консултативен съвет в президентството по темата корупция.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.