Водещата на музикално шоу №1 споделя впечатленията си от новия сезон пред вестник “Труд”

Какво е да си водещ на X Factor, как се работи в тандем с Мария Игнатова и какви емоции предизвикват талантите – отговор на всички тези въпроси Алекс Раева дава в интервю със Светла Йорданова за вестник “Труд”

Ти си много чувствителна и не можеш да скриеш сълзите си. Кой от всичките участници в X Factor които успяха да те разплачат, те развълнува най-много?

То аз ревах на почти всеки втори участник! (Смее се.) Но определено имаше едно момиче, което изпълни оперна ария и беше наистина много въздействащо. Четирите момичета, които изпяха “Вечеряй, Радо” също ме впечатлиха със съчетанието на хубаво и емоционално изпълнение – при това на 14-15-годишни деца. Радва ме, че децата уважават нашите традиции и фолклор и той продължава да се предава през поколенията, което за мен е много обнадеждаващо.

По темата

А кой за теб е най-интересният и нестандартен участник?

Вирджиния, нейният псевдоним е Джини – едно изключително приятно същество. Тя дойде на кастингите от Норвегия, където живее при баща си и излезе без самочувствие на сцената, но като запя, успя да преобръне веднага нещата. Освен глас при нея има ярка индивидуалност и голям вкус към музиката и това предвещава една добра кариера.

Ти самата би ли направила такъв експеримент – да се явиш в някое родно музикално шоу, или пък в “Като две капки вода”?

Ако продуцентът го изисква – ще го направя! (Смее се.) Иначе няма какво и на кого да доказвам, защото си знам възможностите и докъде мога да стигна. Относно “Като две капки вода” – по това време на годината обикновено съм някъде да се гмуркам. Взела съм решение – половин година съм в X Factor, а другата половина посвещавам на хобито ми, но не е късно да участвам, така или иначе.

С Мария Игнатова сте перфектен тандем на сцената. По какво си приличате най-много с нея и по какво се различавате?

По чувството за хумор си приличаме, иначе като темпо и темперамент сме доста различни. Като тръгнем да излизаме на сцената и моите крачки са бавни и спокойни, а нейните са два пъти по-бързи, като на някое животинче – сурикатче. (Смее се.) Много е енергична Мария, а аз съм по-спокойна. Тя също така е по-притеснителна от мен, въпреки че има повече опит като водеща. Въпреки че аз главно външно излъчвам спокойствие, а отвътре понякога и аз се раздирам от притеснение.

Казвала си, че ако една от вас беше мъж, щяхте да сте перфектната двойка…

Така е, по принцип Мария е дамата в нашия тандем, аз съм по-като кавалера. (Смее се.) Понякога на шега я заяждам, че тя е по-русата и е грозно слаба, въпреки че наистина е невероятна във фигурата си, а аз не съм чак толкова.

Кое качество на Мария би искала да притежаваш?

На мен по принцип ми харесва, че съм търпелива, докато Мария понякога е избухлива, но умее много точно да се изразява. Иска ми се хем да съм търпелива на моменти, хем да бъда и като нея – в точния момент да уцелвам какво да кажа. Също така щеше да е супер да можех да научавам текстовете на песните толкова бързо, както тя успява светкавично да научи текст. В моята работа това ще е от изключителна полза.

Цялото интервю може да прочетете във вестник “Труд”.

Не пропускайте битката на кандидатите за X Factor с музикалните столове тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.