Кой е фантомът в мрежата?

Над 40 измамени от фантом в интернет. ГДБОП разследва кой стои зад профила на Александър Николов.

В заплетена схема мъжът е завлякъл десетки журналисти  с пари и обещания за евтини самолетни билети.

„Ние започнахме да поддържаме контакти с него, след като търсихме самолетни билети до Мексико и обратно. Трябваха ни шест самолетни билета. Препоръча ни го наш познат, който се е възползвал от услугите му и вече е летял с по-евтини билети. Не е случайно”, разказа в студиото на „Здравей, България” Валя Креймър, жертва на схемата.

„Миролюба Бенатова представя”: Фантом в мрежата

А каква е схемата на измамата?

„Платихме във фирмата, на която той ни посочи банковата сметка. И преведохме парите – 3850 лева. Той после ни изпрати самолетните билети. И най-странното е, че той не фигурира никъде в работата, която върши. В тази фирма има 12 съдружника. Ние плащаме на практика на управителя на фирмата, както ни беше казано. Проверихме фирмата и нямаше нищо съмнително в нея. Нямам представа дали хората, които работят в тази фирма, са замесени или не”, добави Валя Креймър, жертва на измамната схема.

„Измами ме с два самолетни билета от по 300 евро. Познавам този човек от 2013 година през Facebook. Между нас никога не е ставало дума за пари или самолетни билети”, разказа Александър Николов, жертва на измамната схема.

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.