Актьорът се срещна с престъпника, чието истинско име е Хоакин Гусман

Адвокати на Шон Пен са предупредили стрийминг компанията „Нетфликс“, че нейният нов документален филм за мексиканския наркобос Ел Чапо поставя в опасност холивудската звезда.

Актьорът се срещна с престъпника, чието истинско име е Хоакин Гусман, през октомври 2015 г. Според писмо на адвоката Тиодор Бутрус-младши до ръководителите на „Нетфлик“, цитирано от в. „Ню Йорк таймс“, по техните ръце „ще има кръв, ако този филм причини телесни вреди“ на Пен. Според актьора документалната лента, наречена „The Day I Met El Chapo“, намеква, че той е помогнал за залавянето на Гусман от американските власти и може да стане повод за атаки срещу него от все още верни на Ел Чапо сили.

Ел Чапо се оплака от изтезания в американския затвор

Филмът разглежда срещата на Ел Чапо с Шон Пен и мексиканската актриса Кейт дел Кастильо, който по това време беше един от най-търсените мъже в света. След нея Пен пише статия за списание „Ролинг стоун“, публикувана в деня, в който трафикантът е арестуван, предаде БГНЕС.

От „Нетфликс“ посочват в отговор, че са търсили Пен за участие в документалния филм, но той е отказал. „Събитията около вече известната среща са добре документирани, включително и от самия Пен в „Ролинг стоун“ и многото му коментари след това“, заявиха от компанията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.