Прокуратурата започна разследване

Българин е бил бит от турски граничари на българска територия. Прокуратурата разследва причиняване на телесна повреда след инцидента, станал в района на граничния пункт „Лесово”.

На 29 октомври мъжът, заедно със съпругата си и нейна приятелка, тръгнали на разходка до Турция през ГКПП „Лесово”. Турските граничари ги препращали от гише на гише няколко пъти. Липсвал им печат, който не излизал в компютърната им система. Българските граждани се отказали от разходката и решили да се върнат. Стигнали до пункта за дезинфекция на наша територия.

СЛЕД ПОБОЯ НАД КОНТРОЛЬОР: Настояват за повече полиция и по-тежки наказания

В това време шофьорската ми врата се отваря, аз се обръщам и получавам много силен удар в лявото око. Дадох напред да видя кой ме удря. В това време една ръка ме хвана. Усетих, че още две ръце ме сграбчват за дрехите. Изкараха ме насила от колата - униформени турски митничари”, разказва потърпевшият пред NOVA.

Мъжът изпаднал в шок, но насилието над него продължило.

Служителка в банков клон на граничния пункт видяла побоя и извикала нашите граничари. Двама служители на ГКПП “Лесово” установили, че турските им колеги са навлезли на българска територия и са използвали физическа сила спрямо наш съгражданин.

Пострадалият вече е освидетелстван. Заради ударите има проблем с лявото око.

Бащата на младежа, пребил медсестра: Според мен е бил забъркан в секта

Не знам колко струва едно човешко око. Но те бяха трима, тримата ме удряха и от всеки търся поне по 30 000 български лева”, казва пострадалият.

Прокуратурата в Елхово се е заела със случая на 1 ноември. Вероятно турските служители ще получат две обвинения. Едното е причиняване на лека телесна повреда, а другото – за незаконно навлизане на българска територия.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.