От университета в Копенхаген направиха експеримент с хора на възраст между 20 и 45 години

Датски учени установиха, че хората, които отиват на работа с велосипед, горят толкова калории като при интензивен фитнес, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. 

РЕКОРД: Британец обиколи света с колело за 78 дни (ВИДЕО)

Екипът на проф. Бернте Сталкнехт от университета в Копенхаген изследвал 130 души с наднормено тегло. Едните били помолени да се явяват на работа с велосипед, а другите да извършват упражнения във фитнеса. Хората, въртели педалите, изгубили 4,2 килограма от теглото си по време на тестовете. А упражнявалите се във фитнеса съвсем малко повече - 4,5 килограма.

Кои са най-честите нарушения на велосипедистите?

"Това е много добра новина за хората, страдащи от затлъстяване, които нямат достатъчно време за упражнения във фитнес салона", твърди проф. Сталкнехт.

Да завъртиш педалите на 15 метра височина (ВИДЕО+СНИМКА)

Участниците в експериментите били на възраст между 20 и 45 години. Хората, които се придвижвали с велосипед, преминавали средно по 14 километра на ден. А групата от фитнеса извършвала интензивни упражнения в продължение на 35 минути дневно пет пъти седмично. След шест месеца загубата на тегло при двете групи не се отличавала съществено. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.