Има ли батак в Батак?

Общинският съвет в Батак заседава по скандала с роднинските връзки в общината. На сесията се решава съдбата на кмета Петър Паунов. Самият той не присъства, защото е в болнични за 2 седмици.

До исканата оставка се стигна, след като политическите му опоненти от ГЕРБ го обвиниха, че е възлагал обществени поръчни на фирмата на сина му. По този начин фирмата е прибрала над половин милион лева държавни пари.

Петър Паунов вече е подсъдим по две обвинения – за продажбата на държавен имот на безценица, както и за превишаване на правомощията му. 

"Ако продължи това управление, общината ще се превърне в кметство. Разтревожени сме от факта, че финансовите средства, с които общината разполага, са единствено от такси, данъци и продажба на имоти", заяви общинар от ГЕРБ.

"Синът на кмета на Батак работи чрез подставени фирми. Върти се порочен кръг, в който само негови фирми изпълняват всички поръчки на общината. Няма нещо, което да не се изпълнява чрез неговите фирми". Това заяви за "Здравей, България" Петър Балинов, който е местен жител. 

По-рано главният прокурор разпореди и проверка на сигнала, че кметът е възлагал обществени поръчки на сина си.

По повод разрасналия се скандал депутатът от от "БСП за България” Александър Симов коментира: "Ако се докаже вината му, той трябва да понесе пълната отговорност. Не трябва да се търпи който и да е самозабравил се местен властник да се държи по този начин".

Симов обясни, че през 2015-а Паунов е напуснал БСП и затова партията няма как да му наложи каквито и да е санкции. 

На въпроса дали БСП трябва да се извини за кмета на Батак, той отговори: „ГЕРБ извиниха ли се за Делян Добрев?” 

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.