Стефан Станев умъртви по зверски начин 29-годишната си приятелка

Убиецът на Виола беше осъден на 25 години затвор при първоначален строг режим. По-рано Софийският градски съд се съгласи да гледа по съкратената процедура делото срещу Стефан Станев, обвинен за зверското убийство на 29-годишната си приятелка.  

Петима прокурори и няколко служители на МВР са подминали жалбите за заплахи и тормоз, подадени срещу Стефан от бившата му съпруга Благовеста. Последната е от май тази година - два месеца преди Стефан от агресивен и лабилен 29-годишен мъж, разведен с дете, изгонен от класическата гимназия, отличник от обикновено училище, записал и не завършил "Психология" и "История", да се превърне в особено жесток убиец. 

Убиецът на Виола пред NOVA: Заслужавам между 20 и 30 години затвор

"Заслужавам между 20 и 30 години затвор. Това не трябваше да се случва", каза подсъдимият само пред NOVA малко преди началото на процеса.

Докато Благовеста пуска жалби, Виола не подозира, че новият й приятел вместо ново начало, ще е краят на живота й. 

Мъжът, обвинен за убийството на Виола, отива в психиатрична клиника

"Любовта е нещо странно и необяснимо", заяви самият той преди началото на процеса. 

Родителите на Виола - Валери и Райна, поискаха кръвнина от 350 хиляди лева от убиеца на дъщеря си. 

ОТ ЖАЛБИТЕ ДО СМЪРТТА: Можеше ли Елена да е жива - говори прокуратурата

По време на съдебния процес стана ясно, че Стефан е умъртвил Виола с особена жестокост. Стефан се чувствал несигурен във връзката и решил да я прекрати като убие младата жена. Събудил я с обвинения за изневяра. След това започнал тормоз до смърт. Първо удрял Виола със стик за голф, който се счупил в главата й, после я душил. След като Виола издъхнала, Стефан отишъл в другата стая, пушил марихуана и слушал музика. 

Майката на Виола не издържа на детайлите, изчетени в съдебна зала, и заплака, докато слуша за мъчителния начин, по който е настъпила смъртта на Виола.

Обвиненият в бруталното убийство на приятелката си рецитира Ботев

Стефан Станев се призна за виновен, прие обвинителния акт формално  И така законно избегна възможността да бъде осъден на доживотен затвор. Присъдата срещу Стефан не е окончателна, но тя може да бъде увеличена максимум на 30 години затвор.  

В колко случаи се неглижират жалбите срещу насилници?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.