Младата певица е последният участник в отбора 25+ с ментор Заки

Едно от откритията на сезона на музикално шоу №1 X Factor Вирджиния Събева e тайното оръжие на Заки и от малка знае какво е нейното призвание. Родена е в Сливен, а в София учи поп и джаз пеене, и актьорско майсторство. Живее в Норвегия, но решава да пробва късмета си и на българската сцена. В материал на в. 24 часа тя споделя какво е усещането да се завърне отново тук и да вижда как мечтите ѝ се превръщат в реалност. 

"Голямата ми мечта е да се занимавам с музика в България - да се върна тук, затова и реших да си дойда и да участвам в X Factor. Искам да съм на сцената и си помислих, че предаването е моят билет за България и за началото на артистичната ми кариера тук", казва тя.

След първата година следване в България заминава за Норвегия, където е баща ѝ - той е отворил заведение там и Вирджиния отива за малко да му помогне, но остава по-дълго от предвиденото. Тя прекъсва следването си в София и решава да остане за година в северната страна. Покрай баща си бързо влиза в музикантските среди в Норвегия и участията ѝ като певица не закъсняват. "Започнах да издавам и собствена музика - имам вече 3 песни, научих норвежкия, преди една година започнах да уча педагогика и някак си се устроих там", обяснява тя. 

Освен че се занимава с музика, в Норвегия работи като управител на заведение, в което най-голямата атракция са пеещите бармани. Те правят коктейли и пеят. "Животът в Норвегия е спокоен, хората са усмихнати - те не съдят и не издават собствената си мъка пред теб. Ние сме може би по-директни и искрени", обяснява Вирджиния. 

Когато вижда, че NOVA обявява кастинг за нов сезон на X Factor, веднага решава да се пробва в него. Преминава успешно през всички първоначални етапи, а преди първия концерт на живо се разболява тежко - оказва се, че е с гнойна ангина и синузит. И тя, и екипът се притесняват дали ще успее изобщо да се качи на сцената и да изпълни своята песен. Макар и с дрезгав глас, Вирджиния се представя достатъчно добре, за да продължи напред. "Лечението все още продължава, ходя на физиотерапия. Ние постоянно пеем и гласът няма време да се възстанови", казва младата певица.

Откакто участва в предаването, хората все по-често я разпознават. Дори наскоро вижда как малко момиче я гледа, а после я снима с телефона си. "Не го правя заради известността, а защото искам да съм на сцена и да се изявявам с музиката. Известността е част от всичко това."

Целият материал за Вирджиния може да прочетете във в. 24 часа. 

Не пропускайте и Нощта на българската музика в X Factor тази неделя от 20.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за X Factor ще откриете на уебсайта на шоуто, както и на Facebook страницата на предаването. Целите епизоди на музикално шоу №1 може да гледате в NOVA PLAY, a най-интересните моменти и изпълненията на участниците да следите във VBOX7.com.